ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας για δεύτερη φορά συμμετέχει στο Πρόγραμμα ERASMUS+, στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης (ΚΑ1 -κινητικότητα των ατόμων) υλοποιώντας πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο    «Γιατί μας νοιάζει».

Την πρώτη φορά 6 εκπαιδευτικοί του σχολείου παρακολούθησαν σεμινάριο στην Μάλτα σχετικά με χρήση της τεχνολογίας και τη διεύρυνση των ψηφιακών γνώσεων και δεξιοτήτων τους.

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η θεωρητική κατάρτιση ώστε να δοθούν οι βάσεις για την πρακτική εφαρμογή της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, δηλαδή της εκπαίδευσης που περιλαμβάνει και μαθητές με ειδικές ανάγκες ή /και μεταναστευτικό υπόβαθρο ή με άλλα πολιτισμικά στοιχεία. Επίσης συντελεί στο άνοιγμα του σχολείου στην Ευρώπη και τη συνεργασία με ευρωπαϊκά σχολεία που θα διευρύνουν τους ορίζοντες των μαθητών μας

Στα πλαίσια του προγράμματος 5 εκπαιδευτικοί θα επισκεφτούν την Φλωρεντία και θα παρακολουθήσουν σεμινάριο με θέμα Designing Inclusive Educational Environments ( Σχεδιάζοντας Συμπεριληπτικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα). Επίσης ένας εκπαιδευτικός θα επισκεφτεί το Γκραντζ και θα παρακολουθήσει σεμινάριο με θέμα Innovatives lernen mit tablets ( Καινοτόμα μάθηση με  τη χρήση τάμπλετ).

Το ERASMUS+ είναι πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών μέσω της Δια Βίου μάθησης και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να μετακινούνται σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για να συμμετέχουν σε ένα σεμινάριο, να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία ενός ευρωπαίου συναδέλφου τους ή να διδάξουν και οι ίδιοι.

Το σχολείο μας αιτήθηκε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα το Φεβρουάριο του 2017. Έπειτα από αξιολόγηση της ποιότητας των προτάσεων μας, εγκρίθηκε η επιχορήγηση από το ΙΚΥ, τον εθνικό φορέα διαχείρισης του προγράμματος. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2020, αφού προηγηθούν παρουσιάσεις και διάχυση της νέας γνώσης και σε άλλους εκπαιδευτικούς της Εορδαίας.

Author: admin